Smarta TV-apparater är “smartare” än andra TV-apparater. Hur är det? Låt oss kolla funktionerna.

Internetuppkoppling:

Först och främst kan smarta TV-apparater ansluta till Internet. Det här är en funktion som vanliga TV-apparater, till exempel en LED-TV, inte har. När du köper en Smart TV kan du komma åt alla TV-appar direkt på skärmen. Naturligtvis behöver du en Wi-Fi-anslutning för att ansluta till Internet.

Integrerade tillämpningar:

Dessutom kommer smarta TV-apparater med flera inbyggda applikationer till exempel: Netflix, Foxy youtube. Detta är en annan funktion som en LED-TV inte har. Du kan använda apparna direkt på TV: n. Du behöver ingen extra utrustning för det.

Webbläsare:

LED-tv-apparater har ingen webbläsare. Å andra sidan kommer smarta TV-apparater vanligtvis med webbläsare som hjälper dig att komma åt Internet.

Överföring av innehåll:

Du kan skicka innehåll från andra enheter som musik, videor och program till din Smart-TV. Allt innehåll som finns tillgängligt online, till exempel Dreamfilms, YouTube och så vidare, kan streamas på en Smart TV. LED-tv, å andra sidan, uppfyller inte denna funktion.

Online interaktiva medier:

Smart TV apparater har också en annan funktion som kan kallas online interaktiva medier. Genom den här funktionen kan vem som helst interagera med TV: n via en fjärrkontroll eller någon enhet av samma typ. LED-tv saknar naturligtvis denna funktion.

Pekskärm:

LED-TV kommer inte med en pekskärm. Å andra sidan är många smarta TV-apparater utrustade med en pekskärm.